U bent hier: Home >> Nieuws >> Google Search Wiki in Nederland

GOOGLE SEARCH WIKI IN NEDERLAND

28 april 2009
Ik was vandaag aan het zoeken op Google terwijl ik was ingelogd met mijn Google account. Toen zag ik tot mijn stomme verbazing dat er opeens de mogelijkheid was om de zoekresultaten  te “ promoveren” en te “verwijderen”. Tevens zag ik ook dat je de mogelijkheid hebt  om een opmerking te plaatsen over de website.


Het lijkt er dus op dat Google Search Wiki nu ook actief is in Nederland. Dat het al enige tijd actief was in de Verenigde Staten wist ik al maar dit is nieuw en naar mijn mening ook onaangekondigd.

Persoonlijke zoekresultaten bij Google

Als je nu een zoekresultaat wilt verwijderen dan plaatst Search Wiki dit zoekresultaat onderaan de pagina. De website wordt dus niet geheel verwijderd door Google Search Wiki maar onderaan de eerste 10 resultaten getoond. Het is nog wel mogelijk om de verwijderde website weer te herstellen.

Beïnvloed Search Wiki de reguliere zoekresultaten?

Volgens  Google tast Google Search Wiki de reguliere zoekresultaten niet aan. Ze beweren dat het alleen effect heeft op je eigen zoekresultaten. Ik vraag me alleen af of het ook echt zo is omdat je wel kan zien hoe vaak een website door anderen is weggestemd of gepromoveerd. Tevens kan je de reacties van andere Search Wiki gebruikers onder het zoekresultaat zien en dat lijkt me toch ook wel enige invloed hebben op de kwaliteit van een website.


Mocht jouw website of een website die je graag boven in de zoekresultaten wilt hebben er niet tussen staan dan kan je deze nu zelfs toevoegen door de URL in te toetsen en toe te voegen aan de zoekresultaten.
 
Terug naar overzicht nieuws
BRAINADS TWEETS
 
BRAINADS WERKT SUCCESVOL VOOR O.A.