U bent hier: Home >> Nieuws >> Nieuwe Adwords interface in bèta fase

NIEUWE ADWORDS INTERFACE IN BèTA FASE

02 april 2009
Google Adwords is al sinds november vorig jaar aan het testen met een nieuwe interface. Deze test werden eerst voorgelegd aan een kleine groep Amerikaanse adverteerders. Sinds twee weken hebben wij bij een aantal van onze klanten ook de mogelijkheid om deze nieuwe interface te gebruiken. Het was even wennen omdat de vormgeving heel erg op de interface van Google Analytics lijkt.

Voordelen van de nieuwe Adwords interface?

Buiten dat we even een kleine omschakeling moesten maken omdat we de oude interface zo gewend waren zijn wij erg posiief gestemd over de nieuwe interface van Adwords. Volgens Google zelf is het nu mogelijk om sneller, duidelijker en intuïtiever campagnes te beheren en is de navigatie ook een stuk sneller geworden. Wij zijn het hier mee eens.


interessante functies in de nieuwe Adwords interface

  • Prestatiegrafieken: door deze grafieken is het mogelijk om gedurende langere perioden trends te ontdekken.
  • Inzicht in verschillende advertentiegroepen: focus op de delen van uw account met de meeste impact via de nieuwe overzichtstabbladen. U kunt zoekwoorden, plaatsingen of advertenties van alle advertentiegroepen op één tabblad weergeven en bewerken.
  • In-line managen: bij het aanpassen van bijvoorbeeld een zoekwoord kunt u nu gewoon op het zoekwoord klikken en direct de aanpassing doorvoeren. Dit scheelt een hoop tijd omdat er geen aparte pagina meer geladen hoeft te worden.
  • Gemakkelijker beheer van het inhoudsnetwerk: u kunt de prestaties van het inhoudsnetwerk verbeteren via het nieuwe tabblad 'Netwerken'. Bekijk de statistieken voor de plaatsingen waar uw advertenties werden weergegeven en onderneem rechtstreeks vanuit het rapport actie door unieke biedingen in te stellen of plaatsingen uit te sluiten.
De nieuwe interface is nog in ontwikkeling waardoor niet alle functie beschikbaar zijn, maar gelukkig kunt u over en weer schakelen tussen de oude en de nieuwe interface.
 
Terug naar overzicht nieuws
BRAINADS TWEETS
 
BRAINADS WERKT SUCCESVOL VOOR O.A.