U bent hier: Home >> Nieuws >> Sitelinks op meerdere zoekresultaten

SITELINKS OP MEERDERE ZOEKRESULTATEN

21 mei 2009
Sitelinks de meeste mensen kennen ze wel, de links die vertoond worden onder het zoekresultaat van jouw website. Deze links..Sitelinks de meeste mensen kennen ze wel, de links die vertoond worden onder het zoekresultaat van jouw website. Deze links brengen de bezoeker direct naar specifieke pagina’s / categorieen in de site. De sitelinks zijn vooral voor grote en complexe websites erg handig en komen dan ook het meeste voor bij deze sites. Een ander voordeel is dat deze sitelinks een overzicht van populaire onderdelen van je site tonen.

Maximaal 4 sitelinks per zoekresultaat

Tot vorige week verschenen er alleen sitelinks op de website die bovenaan de zoekresultaten stond en daardoor kon er maar een website per zoekterm sitelinks hebben. Google gaat de sitelinks vertoningen nu verbeteren. Een enkele rij met sitelinks kan worden vertoond bij de zoekresultaten die zelfs niet op de eerste positie hoeven te staan. Dit betekent dat meerdere zoekresultaten sitelinks kunnen hebben. Maximaal 4 sitelinks kunnen er boven de pagina URL vertoond worden.


Deze sitelinks op 1 lijn hebben dezelfde voordelen als de sitelinks op 2 kolommen alleen dan op een kleinere schaal. Ze geven de bezoeker relevante subpagina’s en een idee waar de site over gaat. Op deze manier kan de bezoeker zelfs de zoekresultaten met elkaar vergelijken zonder te klikken, wat een meerwaarde geeft aan de zoekresulaten. Zoals de meeste zoekresulaten bij Google worden ook sitelinks algoritmisch gegenereerd en de keuze in wanneer en welke sitelinks worden getoond zijn volledig gebaseerd op het voordeel voor de bezoeker.

Voor webmasters

De nieuwe methode maakt het mogelijk dat je site sitelinks gaat tonen op zoekresultaten waar dat hiervoor niet gebeurde. Google verwacht dat dit de zichtbaarheid en verkeer van je website aanzienlijk zal verbeteren, maar natuurlijk ook de gebruikerservaring van de bezoekers. Uiteraard is het nog steeds mogelijk om via je webmaster central bepaalde sitelinks te blocken. Google gaat deze procedure zelfs versnellen zodat ongewilde sitelinks nog sneller zullen verdwijnen. Het is nu alleen nog mogelijk om sitelinks van je homepage te blocken maar in toekomst zal dit voor elke pagina van je site mogelijk worden.
 
Terug naar overzicht nieuws
BRAINADS TWEETS
 
BRAINADS WERKT SUCCESVOL VOOR O.A.